2013. július 11., csütörtök

Mézes-vaníliás őszibarack fagylalt kókusztejjel


A posztok megírásával "kicsit" lassabban haladok, mint terveztem, de ami késik, nem múlik. Most újra egy fagyit hoztam, ha már ilyen jó időnk van. Most, hogy már megjelent a piacon az őszibarack is, ebből is gyakran fog készülni mindenféle finomság. Bár simán, magában is szeretem, de fagyinak meg egyenesen imádni való! 


Hozzávalók:

  • 5-6 dl krémes kókusztej (konzerv, vagy pl. Cocomas)
  • 6 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg méz
  • kb. 50 dkg őszibarack hús (tehát tisztán mérve)

A vaníliarudat vágjuk ketté, kikapart magját keverjük össze a kókusztejjel és a tojások sárgájával, adjuk hozzá a kikapart vaníliarudat is, forraljuk fel, majd folyamatos keverés közben sűrítsük be szép lassan. Ha elkészült  a vaníliás kókuszkrém, vegyük ki a vaníliarudat és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt az alapot turmixoljuk össze a meghámozott, magjától megtisztított őszibarack húsával és a mézzel, majd tegyük a mélyhűtőbe és ahogy elkezdett fagyni kevergessük néha át egy botmixer segítségével.
Fagylaltgéppel természetesen egyszerűbb dolgunk van.
Menta-, esetleg citromfűlevéllel, szeletekre vágott őszibarackkal, kókuszforgácsokkal, esetleg áfonyával díszítve tálaljuk.

Tipp:
Használhatunk nektarint is, ill. adhatunk még hozzá kevés eritrittel felfőzött áfonyát is, amit már csak az utolsó keverés után adjunk hozzá és keverjük márványosra. 



Nincsenek megjegyzések: