2014. április 15., kedd

Napindító smoothie


Ha egy kényeztető reggelire vágytok, amit még gyorsan is kell elkészíteni, akkor ajánlom ezt a smoothie-t. Persze akkor gyors, ha előző este nem felejtettük el fagyasztóba tenni hozzá a banánt. Amúgy azon már sokat gondolkodtam, hogy mitől smoothie a smoothie, és miért turmix a turmix? Látszólag most divatos név ez az általam is használt elnevezés, de vannak helyzetek, amikor valóban jogos. Alapvetően, ha magasabb gyümölcstartalma van az italunknak és szerepel benne fagyasztott gyümölcs is vagy jég, és egyáltalán vastagabb, tartalmasabb, mint a sima tejes turmix, akkor már nyugodtan hívhatjuk smoothie-nak. Ezeknél az italoknál egyébként általában nem is nagyon használnak hagyományos tejterméket, inkább valami alternatívát. Egyébként a sok tej kevés gyümölccsel, az még mindig csak sima turmix, szóval nem kell azért mindig ezt az elnevezést használni. :)
A recept a márciusi Kifőztük magazinban jelent meg, amiből már az áprilisi szám is letölthető, telis-tele finom tavaszi, húsvéti receptekkel.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2,5 dl házi mandula vagy kókusztej
  • 2 nagy alma
  • 1 fagyasztott banán (felkarikázva a legjobb lefagyasztani)
  • 2-3 evőkanál méz
  • 10 szem datolya
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fahéj

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, a datolyát kimagozzuk, majd az összes hozzávalót alaposan összeturmixoljuk és azonnal tálaljuk. 

Tipp: 
A banánt hámozzuk meg, vágjuk karikára, majd így fagyasszuk le. Mindenképpen erős turmixgépet használjunk az egész művelethez, hiszen fagyasztott gyümölccsel dolgozunk.



Nincsenek megjegyzések: